Общо 508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин, съобщават

...
Общо 508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин, съобщават
Коментари Харесай

Митничари откриха над 500 000 къса контрабандни цигари при проверка на Дунав мост при Видин

Общо 508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите чиновници в региона на Дунав мост при Видин, оповестяват от Агенция " Митници ". 
Контрабандната стока е открита в товарен автомобил, излизащ от България в посока Англия, който по документи транспортира хигиеничен фаянс. Проверяващите са открили, че поставената на товарния отсек митническа пломба е друга от посочената в документите. Товарната комбинация е сканирана с мобилна рентгенова инсталация, при което е открито съществуването на разнообразни от заявените артикули, укрити сред фаянса. Митническите инспектори са намерили 50 кашона с цигари от известни марки, всички облепени с български акцизен бандерол. Шофьорът – български жител, е декларирал, че цигарите са негови и ги транспортира за другари в Германия.
Акцизните артикули са арестувани, на лидера е формиран акт по Закона за акцизите и данъчните хранилища. 
Проверката е част от взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на екипи от Агенция „ Митници “, Главна дирекция (ГД) „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР